CATEGORIE 3. WERK EN ONDERNEMEN

Bérénice Staiger

Oprichtster van Yoga Playground – Yoga Playground biedt ruimte om te spelen. Door de fantasie te prikkelen komen verhalen tot leven en spelenderwijs maken kinderen kennis met beweging. Yoga Playground ontstond uit de wens om kinderen en ouders te ondersteunen tijdens hun ontwikkeling door zich bewust te worden van hun eigen lichaam en het ontwikkelen van een positief zelfwaardegevoel. Yoga Playground maakt gebruik van elementen uit o.a. van yoga, Sherborne bewegingspedagogiek en Rots en Water weerbaarheidstrainingen en tekenen.

Website: www.yogaplayground.nl

Lia Bijnsdorp

Deze Rotterdamse powervrouw is algemeen directeur van UP Michoacán Europe B.V. Ze streeft naar structurele verbeteringen in de agribusiness in Michoacán door organisaties van kleine telers te ondersteunen om onafhankelijke exporteurs te worden. Bijnsdorp heeft verschillende uitwisselingsnetwerken opgericht tussen Mexico en Nederland in de onderwijs-, sociale, culturele, agrarische en medische sector. Verder is ze betrokken bij ‘La Pureza del Arte’; een initiatief dat zich richt op Outsider kunst uit Mexico en Nederland en Mujer y Poder een initiatief dat zich inzet voor het empoweren van Latina’s wereldwijd. In juni 2022 bezoekt een delegatie van Mexicaanse onderneemsters Rotterdam om deel te nemen aan het Forum for Women Entrepreneurs en zo de netwerken te versterken met onderneemsters uit Rotterdam en Nederland.

Website: www.upmeurope.nl.

Aicha El Fassi

Aïcha El Fassi, sociaal ondernemer bij Cuzina en directeur bij Stichting Rotterdam Kookt. Aïcha is een vrouw die zichzelf en haar ondernemerschap keer op keer blijft uitvinden. Met een passie voor gastvrijheid, food, Hospitality, maar bovenal voor het talent van haar medemens, heeft ze Stichting Rotterdam Kookt! opgericht. Stichting Rotterdam Kookt heeft als doel een kraamkamer van horecatalent te zijn voor Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt en richt zich specifiek op vrouwen van diverse culturen en achtergronden. Ze gelooft in duurzaam investeren, zowel in mensen als leefomgeving met als doel de eigen regie te vergroten, zelfredzaam te zijn en perspectief te bieden.