CATEGORIE 3. WERK & ONDERNEMEN

Annemiek de Jong

Oprichtster Stichting Steunpunt Studerende Moeders

Annemieke richtte de stichting op tijdens haar studie omdat zij zelf aan den lijve ondervonden heeft dat er voor studerende moeders weinig steun is. Zij combineerde de 2 Hbo studies en studeerde in 2008 af op haar eigen onderzoek: ‘Studerende Moeders’ tijdens een presentatie bij het Ministerie OCW. Door haar inzet heeft ministerie ingestemd dat ook MBO studenten recht hebben op zwangerschapsverlof.

Ingrid Vriendwijk

Stichting Lorena’s Thuiszorg – Zorg coördinator

Zij verwezenlijkte haar droom met het oprichten van een eigen thuiszorgbedrijf. Meer Dan Zorg is haar motto en daarom bereikt haar belangeloze hulp ook de buurtkinderen, die een plek zoeken om te spelen. Tevens biedt ze via de stichting taalles aan om mensen te helpen hun barrières te overkomen en verder te komen in de maatschappij.

Judritza ter Linde-Jasinta

Oprichtster van Koersvast Zorg BV

Judritza is een sterke, hardwerkende vrouw, echtgenote en moeder die positief in het leven staat om haar medemens te helpen. Ze is daadkrachtig, sociaal, creatief en weet anderen te raken met haar persoonlijkheid en kennis van zaken. Als psycholoog is ze gespecialiseerd in kinderen, geluk en welzijn en in het realiseren van balans tussen carrière en individu, o.a. door organisatie van de workshop HEPPIE ME. Geluk is deels maakbaar en Judritza leert ons hoe.

Maike Dassen

Eigenaresse Buurtwinkel An-Dijvie

De leukste onderneemster met de beste natuurvoeding winkel van Rotterdam. Met kwaliteitsproducten overtuigt ze al jaren haar klanten die van heinde en verre naar de winkel komen. Deze biologische supermarkt fungeert tevens als sociaal punt in de wijk Delfshaven.