CATEGORIE 2. POLITIEK & MAATSCHAPPIJ & WELZIJN

Esmeralda

Ervaringsdeskundige in de Aanpak Seksueel Geweld Rotterdam

Als survivor van seksueel misbruik zet zij zich met hart en ziel in voor lotgenoten. Ze heeft de beste ideeën om lotgenoten bij elkaar te brengen. Esmeralda organiseert o.a. workshops slagwerkmuziek om slachtoffers van zich te laten horen. Op o.a. de 11e Regiodag Aanpak Seksueel Geweld in november laat Esmeralda samen met lotgenoten hun stem in deze slagwerkcompositie horen. Ook zijn haar kunstwerken (beeldend) dit jaar te zien in de Kunsttentoonstelling Kracht door Kunst van gemeente Rotterdam.

Shirin Musa

Directeur Femmes for Freedom

Als drijvende kracht achter Femmes for Freedom zet Shirin zich in met enorme energie en intelligentie tot over de grenzen, voor het zelfbeschikkingsrecht en de algehele emancipatie van meisjes en vrouwen met een bi-culturele achtergrond.

Floor Brouwer

Directeur Stichting BONT

Een zeer ondernemende vrouw die zich met Stichting Bont over inmiddels 150 jongeren met een verstandelijke beperking heeft ontfermt, waarbij ze hen begeleiding biedt om werken, logeren en beleven voor hen mogelijk te maken.

Karin Oppelland

Stedelijk netwerker bij IDEM Rotterdam

Thema’s als integratie, discriminatie en emancipatie m/v en lhbti+ zijn altijd issues geweest waar Karin zich hard voor maakt. Door haar onuitputtelijke energie en haar talent in netwerken, maakt zij het mogelijk om voor ieder project de juiste mensen aan elkaar te koppelen. Daarnaast is zij fotografe en verzorgt ze o.a. cursussen mede ten doel om mensen hun zienswijze te verrijken.

Patricia Ooms

Directeur stichting Dona Daria

Een energieke vrouw, werkzaam bij emancipatiecentrum Dona Daria en zet zich in voor mensen met een achtergestelde positie vanwege hun afkomst, religie, sekse, gender en/of seksuele oriëntatie, met als doel een inclusief Rotterdam waar iedereen kan en mag meedoen. Vanuit deze doelstelling is de campagne ‘Unboxing Rotterdam’ voortgekomen, een nieuwe beweging naar gelijkwaardige posities, en heeft inmiddels al een aardige naam gevestigd in de stad en daarbuiten.

Anna – Maria Carbonaro

Oprichtster Alacritas

Deze Zuid-Rotterdamse geluk trainster is de oprichtster van ALACRITAS en het project Gelukshuis. Zij heeft als missie het geluk van kinderen, jongeren en volwassenen te vergroten, door betrokkenen te enthousiasmeren het heft in eigen te nemen. Het motto ‘verbeter de wereld begin bij jezelf’ is hierop uitermate goed van toepassing.

Tanya Hoogwerf

Gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam

Gepassioneerde vrouw met een niet aflatende inzet voor de veiligheid van meisjes en vrouwen. Neemt het als geen ander op voor de vrouwen in de samenleving welke onderdrukt en mishandeld worden. Tevens groot voorvechter van goede scholing en integratie zodat iedereen kan mee doen in de samenleving.

Ellen Verkoelen

Fractievoorzitster Partij 50 Plus

Een veel geziene dame in de regio- en nationale media, waar ze opkomt voor wat zij rechtvaardig en belangrijk vindt voor de inwoners van Rotterdam. Streeft naar verbinding tussen jong en oud. Generaties hebben elkaar nodig, op het werk en in dagelijks leven. De levens- werkervaring van vijftigplussers en de vitaliteit en idealisme van de jeugd maken samen een mooie stad en een goed leven.