CATEGORIE 1. NATUUR, MILIEU EN WETENSCHAP

Wilma van der Wilt

Deze powervrouw maakt als De Duurzame Diva de energietransitie behapbaar voor de gewone mens in de buurt. Ze legt in heldere taal uit hoe je je huis energiezuiniger kan maken. Daarnaast geeft ze trainingen aan milieu coaches in spe. Eigenhandig maakt ze Rotterdam duurzamer. Met haar naaiatelier helpt ze deelnemers om materialen te recyclen, oude kleding te pimpen, te herstellen en als ware modeontwerpers nieuwe, duurzame items te ontwerpen.

Eva Bes

Eva is een van de initiatiefneemster van Stadskwekerij De Kas. Zij is een tuinvrouw uit Rotterdam Noord met hart voor de natuur én voor mensen. Zij zet zich in voor het verhogen van biodiversiteit in de stad en de verbinding tussen mensen en organisaties.

Hilde Labadie

Hilde Labadie werkt als stadsboerin en sociaal hovenier voor Stichting GroenGoed. Daar begeleidt ze op 8 locaties in Rotterdam deelnemers van allerlei pluimage bij het zelf telen van groenten, fruit, kruiden en bloemen. GroenGoed bevordert zelf- en samenredzaamheid, ecologie en inclusiviteit en probeert op een praktische manier armoede en uitbuiting van mensen en de aarde te bestrijden door gemeenschappelijk lokaal, biologisch voedsel te verbouwen. Daarnaast is Hilde zangeres en zet zij zich in als klimaat- en mensenrechtenactivist. Hilde ondersteunt zelforganiserende projecten van onderaf zoals no-waste-kitchens en weggeefwinkels. Documentaire Stilte in de Stad over GroenGoed / www.groengoedrotterdam.com / youtube.com Hilde Labadie.