CATEGORIE 4. KUNST & CULTUUR

Joke van der Zwaard

Zelfstanding onderzoeker / schrijfster

Wordt bewonderd om haar zelfstandig onderzoeken en publicaties o.a. op het terrein van rondkomen, vooruitkomen en samenleven in sociaal gemixte stadswijken. Daarnaast is ze mede-initiatiefnemer van de Tussentuin, Leeszaal Rotterdam West en Jeugdbieb West, waarmee ze grote doelgroep toegang faciliteert tot kennis en cultuur.

Miep Lommen

Kunstenaar

Bekend en bemind in Het Heilige Boontjes café. Miep weet raadt met het leven en legt dit op een prachtige manier vast in haar schilderijen. Met haar maatschappelijke toewijding, wijze woorden en openheid, schilderen en lesgeven, de kern en belangen van haar leven en waar ze voor staat laat zien.

Nadira Jansen

Eigenaar NMJ Productions / kunstenares / theatermaker en actrice

Veelzijdig kunstenares, draagt op verschillende manieren haar motto uit: jouw afkomst hoeft jouw toekomst niet te bepalen – dare to dream. Middels haar organisatie NMJ zet ze zich in als maatschappelijk werker en creatief kunstlerares, verzorgt workshop poëzie en creatief schrijven. Daarnaast heeft ze een eigen theater productie gemaakt; ‘de stem van de vrouw’ en houdt zij zich nu bezig met Woman of Purpose, een online talkshow en podcast, waar rolmodellen worden geïnterviewd om andere vrouwen te inspireren.

Parisa AkbarzadehPoladi

Freelance fotograaf / vormgever en zakelijk tekenaar

Een kunstenares uit Iran, die wordt bewonderd om haar energie en sociale belangstelling. Met haar kunstuitingen inspireert zij mannen en vrouwen om hun creatieve geest verder te doen ontwikkelen en bewust te maken van maatschappelijke vraagstukken. Een van haar vele initiatieven is de stichting die ze nog in Iran heeft opgericht voor vrouwen die problemen ervaren in hun leven, bijvoorbeeld in hun huwelijk. Door kunst te maken hielp ze de vrouwen hun zelfvertrouwen te vergroten.